maanantai 7. helmikuuta 2011

Turo-Eemil tänään 7kk ja pikkukakkonen 18+1

Rakas poikamme täyttää tänään 7kk ! <3 josko tällä kuulla opittaisiin menemään eteenpäin ;]

ja masuraporttia;
Lapsi;
Tämän viikon alussa sikiö on 15 viikkoa vanha.Uskomaton kasvu jatkuu samalla kun yhä enemmän rustoista kehittyy luiksi. Vastasyntyneellä on 300 luuta,mutta osa niistä kasvaa yhteen.,joten aikuisilla luita on 206. Korvat ovat paikoillaan ja untuvakarva peittää osan ihoa. Näissä karvoissa ei ole pigmenttiä, joten ne ovat aivan vaaleita. Joillain lapsilla on siitä jäänteitä syntymän jälkeen,erityisesti ihopoimuissa. Karvojen tehtävästä ei olla varmoja,mutta arvellaan,että ne auttavat pitämään paikoillaan voidemaista vahakerrosta,joka muodostuu lapsen iholle.
Äidille;
Näihin aikoihin jotkut kokevat äkillisiä,koviakin kipuja nivusissaan. Se voi säikäyttää luulemaan,että jotain on vialla. Syynä on kuitenkin vain kohtua kannattelevien ligamenttien venyminen kohdun kasvaessa. Kipu voi tuntua jos nouset nopeasti jaloillesi, käännyt äkisti sängyssä tai olet ulkona kävelyllä. Onneksi kivut menevät pian ohi,eikä niitä esiinny pitkään. Apua voi olla kehon taivittamisesta eteenpäin kivun tuntuessa.
Jos olet päättänyt mennä ultraäänitutkimukseen,se tapahtuu aivan lähiaikoina. Useimmille se on upea kokemus. Monet kertovat, että lapsesta tulee todellisempi, kun sen voi nähdä omin silmin. Moni tuleva isä kokee tämän ensimmäisenä kohtaamisena lapsen kanssa - oman lapsen. Ultraäänikuva voi lähentää isää ja äitiä toisiinsa - ja lapseensa.
Kohdun korkein kohta on nyt noin kaksi sormenleveyttä navan alapuolella.
SIKIÖN KOKO TÄLLÄ VIIKOLLA;
Koko pituus: n 17 cm
Paino: n. 180g
Pää-perämitta n. 12 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "