maanantai 14. helmikuuta 2011

Ja taas viikko enemmän!

Viikonloppu taas meni. Mukava viikonloppu oli ! Lauantaina päivällä oli Turo-Eemilillä tyttöystävä kylässä; Viivi! Turo-Eemil taas vain lirkutteli niin kaihian äänekkäästi, että Viivin suu kääntyi taas alaspäin ja itkuhan siitä; ja meille muille hyvät naurut :"D On mukava muistella sitte myöhemmin!



Illalla tuli Jaana ja Pertti yöksi ja pelailtiin monopolia! Huippua!
Sunnuntaina tuli vielä mun vanhemmat, yllätys yllätys! Joka viikko ne käy T-E:tä kattomassa :) Illasta oltaas menty Alajarvelle kattomaan pientä tyttöä, mutta auto sanoikin ettei mennä! Huoh. Kyllä vitutti. Ensin pukea paksusti Turo-Eemilille päälle ja ajateltiin että mennään niin että ottaa unet autossa eli toinen oli ihan naatti. Sitten justiin nukahti ku tultii takas kotipihaan ja eiku taas riisumaan ja nukuttamaan sisälle vaunuihin, kun en viiti ulos nyt mittari näyttää sellasta -31!


Masua, RV 19+1
LAPSI
Tämän viikon alussa sikiö on 16 viikkoa vanha.Korvat pistävät hieman ulos päästä ja silmät asettuvat paikoilleen. Suolistoon kerääntyy jäteaineita, kulleita soluja ja ruoansulatusnesteitä. Tätä kutsutaan mekoniumiksi,josta tulee lapsen ensimmäinen uloste. Sormenpäihin ja varpaisiin kehittyvät kullekin ihmiselle yksilölliset jälkensä.
Verenkierto on nyt täydessä vauhdissa. Napanuora kasvaa ja muuttuu paksummaksi, kun veri, joka antaa ravinnon sikiölle, kulkee suurella voimalla sen läpi. Elimistön puollustusjärjestelmä alkaa toimia ja tuottaa vasta-aineita. Nyt sikiö alkaa olla niin iso ja vahva, että tunnet sen potkut. Yleisesti ottaen aiemmin synnyttäneet tuntevat potkut aikaisemmin kun ensisynnyttäjät,koska he tietävät mitä kuulostella.

ÄIDILLE:
Kun pidät huolta henkisestä hyvinvoinnistasi,pidät huolta myös syntymättömästä lapsestasi. Keho ja sielu ovat yhteydessä keskenään. Vain itse tiedät, mitä tarvitset ollaksesi onnellinen ja hyvinvoiva. Siksi kannattaa kertoa siitä myös kumppanillesi. Helläkosketus vaikuttaa aivojen mielihyvä keskukseen ja vapauttaa endorfiineja, "onnen hormooneja", joten anna aikaa nautiskelulle. Ottakaa kumppanisi kanssa tavaksi vaikka pieni hierontatuokio - se antaa teille myös mahdollisuuden olla lähellä toisianne. Käyttäkää hieroessa vaikkapa öljyä tai kosteuusvoidetta.
Kun kohtu kasvaa,vatsan iho venyy. Joskus ihonalaiseen kerrokseen syntyy repeämiä. Nämä venymisjäljet - raskausarvet - ovat alkuun punaisia mutta haalebevat ja tulevat hopeanharmaiksi synnytyksen jälkeen. Raskausarpia voi tulla myös pakaroihin ja rintoihin,jotka myös kasvavat raskauden aikana.
Kohtu painaa nyt n.320g ja istukka n.170g
SIKIÖN KOKO TÄLLÄ VIIKOLLA:
Koko pituus: n. 18cm
Paino: n.220g
Pää-perämitta n. 13,5cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "