keskiviikko 2. helmikuuta 2011

17+4 !

Neuvolassakin oltiin maanantaina; ja kaikki oli hyvin. Painoa oli tullu 230g viikkoa kohti. JA pienen sydänäänet oli 159, joka saikin miettimään, että olisiko tyttö? Tytölle nyt ollaankin nimeä mietitty ahkeraa. Maaliskuussa olisi rakenne ultra, ollaan niin kahden vaiheilla, että otetaanko selville kumpoko meille on tulossa? hmmm.. TOisaalta olisi niin ihana kun olisi jotain mitä jännittää loppuun saakka :D Kattoo nyt...

Turo-Eemil kasvaa kovaa koko ajan! Miksi`? Haluaisin pitää sen omana pikku vauvana kauemmin! Mutta nyt koko ajan vaan liikutaan jos johonkin suuntaan. Ei siis meillä vielä ryömitä tai kontita, mutta siis potkimalla ja pyörimällä ja kädet vispaa koko ajan ku viimeestä päivää. Sängystä poika löytyy mitä hulluimmista asennoista. Yleensä on jalkoopäässä halaamassa pinnoja. :s josta seuraakin se, että öisin herätään taas ! Ja nauretaan sille omalle asennolle,huoh.... EIkä millään maltettaisi nukahtaa uudestaan... Odotan innolla, että tämäkin vaihe nopeasti ohi! ja opittaisiin se ryömiminen pian!

Vielä RV kuulumisia,
LAPSI:
Tämän viikon alussa sikiö on 14 viikkoa vanh. Pystysuorasa vako ylähuulen yläpuolella tulee näkyviin tällä viikolla. Jalat saavuttavat kädet kehityksessä, ja ovat tästä lähtien pidemmät. Vilkkaat liikkeet tulevat koko ajan paremmin koordinoitaviksi. Sikiö nielee lapsivettä ja pissaa sen sitten takaisin lapsiveteen. Osa jäteaineista alkaa kerääntyä suolistoon. Eikö olekin ihmeellistä, että sikiö voi jo nyt imeä, niellä,pissata,tehdä hengitysliikkeitä ja liikuttaa itseään?
ÄIDILLE:
Odotat jo varmaan merkkiä lapsen liikkeistä... jos olet onnekas, pieni perhosesi hipaisee hieman siivillään ja kertoo sinulle missä on. Naiset, jotka ovat synnyttäneet aikaisemmin, saattavat tuntea ensimmäiset pienet liikkeet. Jos tämä on ensimmäinen lapsesi, voi vielä mennä muutama viikko ennen kuin tunnet mitään. Ensimmäisillä kerroilla liikkeet ovat niin heikkoja, ettet ehkä tunnista niitä. Jotkut kertovat sen tuntuvan pienen kalan hännän hipaisulta, toiset taas ilmakuplan puhkeamiselta. Mutta jännittävää se on! Varaa hieman aikaa, kun käyt illalla nukkumaan ja makaa hiiren hiljaa. Saatat hyvinkin tuntea sikiön liikahduksen.
Pian on toisen ultraäänen aika. Yleensä ultraäänitutkimus tehdään 18.-21. raskausviikoilla. Monet naiset kertovat odottavansa sekä ilolla, että kauhulla ultraäänitutkimuksia. Haluatko varmasti tietää lapsen sukupuolen etukäteen? Muista, että naiset ovat tuhansia vuosia eläneet ilman ultraääntä. Kehosihan on jo kertonut sinulle kaikenlaista lapsesta usean kuukauden ajan. Haluaisitko vielä jonkin aikaa arvailla ja leikkiä mielikuvitleikkejä? Toisaalta on kerrassaan upeaa saada pieni kuva pikkuruisesta vauvasta...Päätös on sinun!
SIKIÖN KOKO TÄLLÄ VIIKOLLA :
Koko pituus: n.16cm
Pääperämitta n. 11.5cm
Paino n.135g

2 kommenttia:

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "