tiistai 8. maaliskuuta 2011

Neuvoloita ja prinsessa !

Turo-Eemilillä oli eilen lääkärineuvola.
Mitat; 10450g ja 75.2cm
Mussukka vain vierasti lääkäriä mutta en ihmettele, lääkäri oli ihan urvelo ! KOvakourainen, ei ollenkaan lapsi ystävällinen ja jotenki niin kylmä. No meillä rahina jatkuu Turo-Eemilin keuhkoissa, joten neuvolan jälkeen mentiin TK:hin ja otettiin pika CRP mutta oli 8, joten kotiin vain. Tänään onneksi ollut jo parempi. Nuhakin loppunut kun vihdoin tuli hammas läpi. Nyt on leegoja suussa 4 kpl! MAhatvaa Turo-Eemil.

Masunneuvola oli aamulla. Mutta tässä ensiksi viikko katsaus:
Eli viikko 22+2
LAPSI:
Tämän viikon alussa sikiö on 19 viikkoa vanha. Se on erittäin aktiivinen ja sillä on yhä paljon tilaa kohdussa. Tunnet todennäköisesti suuren osan liikkeistä muttet kaikkia. Nyt kun sikiö jo nukkuukin, päivärutiinisi alkaa pyöriä tämän aikataulun ympärillä. Sekä sikiöll, että pienillä lapsilla on taipus haluta itse päättää vuorokausirytmistään. Huomaat, että sikiö onkin aktiivinen, kun sinä haluaisit käydä nukkumaan. Vaikka sikiö on kasvanut paljon, on se kovin laiha ja hento, koska sen rasvakerros ei ole vielä kovin paksu. SIkiö jatkaa hengitysharjoitusten tekemistä; se vetää lapsivettä keuhkoihinsa ja "hengittää" sen siten ulos. Koska se on täysin lapsiveden ympäröimänä,ovat liikkeet sulavampia kuin syntymän jälkeen. Silloin painovoima tekee osan liikkeistä mahdottomiksi koska lihakset eivät ole tarpeeksi vahvoja. Kohdussa sen sijaan lapsi voi telmiä rauhassa tekemällä kuperkeikkoja, nyrkkeillä ja potkia kovia potkuja.

ÄIDILLE:
Halulavatko kaikki koskea vatsaasi? Arvuutella sukupuolta? Joskus tuntuu, että odottavan äidin iso vatsa kuuluisi ihan kaikille. Huomion keskipisteenä oleminen voi olla mukavaa, mutta tunkeilu ei ole hauskaa. Kerro mikä on sallittua ja mikä ei.
Joillekkin odottaville äideille tulee turvotusta jalkoihin ja jalkateriin. Jotkut myös heräävät aamuisin turvonnein ja voimattomin sormin. verenkierron tehostaminen voi auttaa näihin ongelmiin. Pyöritä nilkkoja tekemällä pieniä ympyröitä, ensin myötäpäivään ja sitten vastapäivään. Hyödynnä jokainen tilaisuus istua tai maata jalat hieman koholla. Älä käytä kiristäviä vaatteita. Purista yhteen ja avaa käsiä muutaman kerran ja huomaat sen auttavan.
SIKIÖN KOKO TÄLLÄ VIIKOLLA Koko pituus: n. 26cm
Paino n. 400g
Pää-perämitta n. 17.5cm

Neuvolassa oli kaikki ok:
8.3 RV 22+2
Paino: n. 400g/viikko
Turvotus +/-
RR 122/71
Hb 123
sydämensyke 125-145
Liikkeet +

Rakanneultrassa oltiin tänään ja kaikki ok. Saimme ultran 4D:nä ja WOW mikä kokemus ! Ihana !
Saimme myös tietää, että saamme PRINSESSAN ! <3 Oon niin onnellinen ettei sanoja ole. Tässä pari kuvaameidän prinsessastamme. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "