perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kuulumisia

Tauon jälkeen taas kuulumisia.
Keskiviikkona sitten lädettiin kohti Laihiaa jo puoli kahden oikoihin Turo-Eemilin kanssa. Tarkoituksena oli ensin äidin kans suunnitella tulevan neidin kastemekko ja käydä ostamssa siihen tarvittavat välineet. Yritimme olla nopeita, koska me oltiin Turo-Eemilin kanssa suunniteltu, että mennään Vaasaan vauva miittinkiin puoli 5 !
No kauppaankin päästiin hyvissä ajoin; mutta sielän oli ruuhkaa ja kun jotain tarvikkeita kysyttiin, niin tuntui, että se myyjäkään ei tienny missä mikäkin oli. Joten kello oli 20 vaille viis kun kaupasta pois päästiin. Huoh. Vielä piti syöttää ja vaihtaa T-E:lle vaipat ym, niin kellohan oli jo pikkusta päälle 5 kun oltiin lähtö kunnossa; no ei auta, ei TAASKAAN päästy muiden mammojen pariin. Kyllä ottii päähän; mutta tulipahan ainakin kastemekko puoliksi tehtyä.
No me lähdettiin sitten Turo-Eemilin kanssa kotiin päin ja matkalla poikettiin sitten Jaanan ja Jarkon luona moikkaamassa poikia; kun ei meillä kotiinkaan kiire ollu... Ens viikolla taas uutta yritystä vauva miittinkiin...


Eilen oli ihanan piristävä kauppa reissu ! MEntiin jo heti aamusta 9 aikana koko poppoo kauppaan ja sielä eräs nainen kauan kuunteli ja katteli meidän Turo-Eemilin touhailuja. Sitten nainen tuli meidän luo sanomaan, että "ilmoittakaa ihmeessä poika paikallisen liikkeen ilopilleri kisaan" Turo-Eemil kun taas vaan nauroi kaupassa niin että koko kauppa raikui. Sitten nainen vielä kysyi, että onko pojan nimi Onni kun on noin ihanan iloinen ? :]
Tuli ihana mieli ! Kyllähän aina sitä ihmetellään miten T-E jaksaa k-o-k-o ajan nauraa; mutta sellainen meidän poju on [:
Kassallakin myyjälle vielä viimeiset naurut ennen kotiin lähtöä.

Raskaus sujuu hyvin! Kerrankin voi sanoa näin.
7. päivä oli lääkärineuvola ja kaikki oli ok. Ultrallakin nähtiin pientä.
Ottivat s-kokki viljelynkin. Ensi viikolla saa tietää sen tulokset.
Vauva oli raivotarjonnassa jo. Kyllä itse sen tiesinkin jo, kun tunsin epämukavan muljahduksen kun neiti kääntyi. Ja visusti oli pää alhaalla. SF mitta oli 25. Rautaakin sain, että se täytys nyt alottaa. Tänään viikkoja 26+6.

Sikiön paino: 800 g
Sikiön pituus päästä peppun (CRL): 22 cm
Koko pituus: 30 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 23 viikkoa vanha. Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä. Aivot kasvavat edelleen nopeasti ja pitempiä hiuksia alkaa kasvaa päähän. Sikiö näyttää sopusuhtaiselta pieneltä minivauvalta.

Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä, jonka sikiö on kohdussa.

NAINEN

Nyt voit tuntea sikiön liikkuvan ja potkivan joka päivä. Niin pitääkin olla, sillä se on varmin merkki siitä, että kaikki on hyvin! Sikiön lihakset vahvistuvat, ja koska kohdussa on yhä hyvää tilaa liikkua, sikiö käyttää sen hyödykseen. Se istuu ylösalaisin jalat ristissä, heittäytyy taaksepäin, polkee jaloillaan, tekee kuperkeikkoja ja konttausliikkeitä… Iloitse jokaisesta liikkeestä: elämäsi aikana et pääse osalliseksi tästä kokemuksesta kovin usein.



Tiesitkö, että pitkään jatkunut päivittäinen stressi voi tehdä sikiön levottomaksi? Kuuntele kehon viestejä ja lepää aina tarvittaessa! Vedä syvään henkeä ja täytä itsesi uusilla ajatuksilla. Suo itsellesi miellyttäviä kokemuksia joka päivä, ja anna ajatuksillesi vapaus vaeltaa kauas mielikuvituksen maailmaan.

Kehosi on ainutlaatuinen. Jokainen odottava äiti on eri muotoinen ja kokoinen. Vältä turhia vertailuja muihin. Ole ylpeä kehostasi ja iloitse sen muutoksista. Vyötärön ympärys on aivan eri lukemissa kuin ennen, mutta vain tilapäisesti.


Tänään lähdetään yö kylään Turo-Eemilin kanssa Annikan ja Viivin luo. --->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "