lauantai 25. helmikuuta 2012

Gluteeniton mokkapalojen pohja - ohje :

Suojaa 30x40 cm:n pelli leivinpaperilla.

Vatkaa 6 munaa ja 4.8dl sokeria vaahdoksi.



Saa vatkata aika kauan; noin 20min.

Kuumenna vesi 2,4dl kiehuvaksi ja lisää paloiteltu rasva 240g. --> Jäähdytä.





Sekoita glut. jauhot 4.8dl, perunajauhot 1,2dl ja leivinjauhe 2.4tl keskenään. Siivilöi kaakaojauhe 4,8rkl joukkoon.





Sekoita jauhoseosta vuorotellen veden kanssa muna- sokerivasahtoon ja kaada se pellille. Paista uunin alaosassa 200 asteessa.






Uunissa noin 20 min.

Jäähdytä.




TARVIKKEET:

6 kananmunaa
4.8dl sokeria
2,4 dl vettä
240g laktoositonta voita
4,8dl gluteenittomia jauhoja
1,2 dl perunajauhoja
2,4 tl leivinjauhetta
4,8 rkl kaakaojauhetta

3 kommenttia:

  1. oi NAM kun näyttää hyvältä. mun on koko viikon pitänyt tehdä mokkapaloja, mutta en oo saanu aikaseks, mutta ehkäpä mä huomenna teen kun tää näyttää niiiiin makoisalta :)

    VastaaPoista
  2. Joo ei kuorrutusta.
    Teen äitiysloman ohessa kotona pientä lisätienistiä ja mun työn kuvaani kuuluu gluteenittomien ja sokerittomien kakku/leivonnaisten POHJIEN teko !


    Ja oli kyllä maukasta kun reunasta soiron leikkasin ! :)

    VastaaPoista

"Älä pelkää epäonnistumista niin paljoa,
että se estää sinua kokeilemasta uusia asioita.
Pelokkaasti eläen lopussa ajattelemme:
olisi pitänyt, olisin voinut ja olisin osannut. "